LibreOffice Writer Questions with Answers -

LibreOffice Writer Questions with Answers

LibreOffice Writer Questions with Answers

In this blog you will learn about important questions of LibreOffice Writer Questions with Answers so must read the complete blog ans also share to everyone so that everyone got benefits –
Q. 1. What is the normal margin in LibreOffice writer document?
a) .5
b) 0
c) 1.5
d) 1

Ans: d)

Q. 2. Mail merge or letter wizard is found in which menu of LibreOffice Writer?
a) Format
b) File
c) Tools
d) Insert

Ans: c)

Q. 3. What is the default font size in LibreOffice Writer?
a) 10
b) 12
c) 15
d) 6

Ans: b)

Q. 4. What is the shortcut key for print preview in LibreOffice writer?
a) Ctrl + O
b) Ctrl + Shift + P
c) Ctrl + F2
d) Ctrl + Shift + O

Ans: d)

Q. 5. Which shortcut key is used for new style in Libra Office Writer?
a) Shift + F12
b) Ctrl + F11
c) Ctrl + Shift + F11
d) Shift + F11

Ans: d)

Q. 6. What is the shortcut key to create a new document in LibreOffice Writer?
a) Ctrl + N
b) Ctrl + shift + N
c) Shift + N
d) None

Ans: a)

Q. 7. Which key is used to close LibreOffice writer?
a) Ctrl + W
b) Ctrl + Q
c) Ctrl + Shift + C
d) None

Ans: a)

Q. 8. In Writer, the shortcut key for print preview is used?
a) Ctrl+F2
b) Ctrl + Shift + O
c) Ctrl + shift + P
d) Ctrl + P

Ans: b)

Q. 9. What is the shortcut key to redo in Libreoffice Writer?
a) Ctrl + Z
b) Ctrl + Y
c) Ctrl + R
d) Ctrl + Shift + R

Ans: b)

Q. 10. Libreoffice writer is the shortcut key of double under-line?
a) Ctrl + Shift + D
b) Ctrl + Shift + U
c) Ctrl + U
d) Ctrl + D

Ans: d)

Q. 11. What is the shortcut key of Manage template in LibreOffice Writer?
a) Ctrl + T
b) Ctrl + shift + N
c) Shift + N
d) None

Ans: b)

Q. 12. What is the minimum Zoom percentage that LibreOffice writer can do?
a) 20
b) 10
c) 5
d) 15

Ans: a)

Q. 13. What is the maximum font size in LibreOffice Writer?
a) 72
b) 96
c) 70
d) 90

Ans: b)

Q. 14. What is the shortcut key of super script in LibreOffice writer?
a) Ctrl + Shift + P
b) Ctrl + Shift + B
c) Ctrl + Shift + S
d) None

Ans: a)

Q. 15. Commands like cut copy and paste are found in which menu?
a) Edit 
b) View
c) Insert
d) File

Ans: a)




Q. 16. What is the shortcut key to increase font size in LibreOffice writer?
a) Ctrl + ]
b) Ctrl + }
c) Ctrl + [
d) a & b both

Ans: d)

Q. 17. Which shortcut key is used for autotext in LibreOffice writer?
a) Ctrl + F3
b) Ctrl + F2
c) Ctrl + F4
d) None

Ans: b)

Q. 18. What is the shortcut key to save as in LibreOffice writer?
a) Ctrl + Shift + S
b) Ctrl + S
c) F12
d) None

Ans: a)

Q. 19. Where is the footnote located in LibreOffice writer?
a) bottom of page
b) top of page
c) bottom of document
d) top of document

Ans: a)

Q. 20. What is the shortcut key to check automatic spelling in LibreOffice Writer?
a) Shift + F7
b) Ctrl + F7
c) F7
d) Ctrl + shift + F7

Ans: a)

Q. 21. The shortcut key for Heading 3 in LibreOffice Writer is?
a) Ctrl + 1
b) Ctrl + 2
c) Ctrl + Shift + 3
d) Ctrl + 3

Ans: d)

Q. 22. What is the by default line spacing in LibreOffice writer?
a) 1
b) 1.5
c) 2
d) 2.5

Ans: a)

Q. 23. What is the shortcut key to double underline in LibreOffice writer?
a) Ctrl + shift + D
b) Ctrl + D
c) Ctrl + U
d) Ctrl + shift + U

Ans: b)

Q. 24. What is the shortcut key to insert table in LibreOffice writer?
a) Ctrl + F2
b) Ctrl + F12
c) Ctrl + F1
d) Ctrl + F10

Ans: b)

Q. 25. In which menu commands like bold, italic, underline are found in LibreOffice writer?
a) Style
b) Format
c) Edit
d) Insert

Ans: b)

Q. 26. What is the shortcut key to break the page in LibreOffice writer?
a) Ctrl + Enter
b) Shift + Enter
c) Enter
d) Ctrl + shift + Enter

Ans: a)

Q. 27. Which key is used to add bullet list in LibreOffice writer?
a) Shift + F12
b) F12
c) Ctrl + F12
d) None

Ans: a)

Q. 28. What is the default file extension of LibreOffice writer?
a) .odt
b) .ods
c) .odp
d) .docx

Ans: a)



Q. 29. Superscript subscript both appear bigger than similar character?
a) True
b) False

Ans: b)

Q. 30. Can the status bar be removed in LibreOffice writer?
a) True
b) False

Ans: a)
Q. 31. LibreOffice writer is an open source system software?
a) True
b) False
Ans: b)

Q. 32. In both LibreOffice Writer and MS Office there is a similar function of Ctrl + F?
a) True
b) FalseAns: a)

Q. 33. LibreOffice Writer usually has landscape?
a) True
b) False

Ans: b)

Q. 34. We cannot save LibreOffice writer document in files like doc, docx, xml because it is open source?</b
a) True
b) False

Ans: b)

Q. 35. What is the shortcut key of superscript ?
a) Ctrl+S
b) Ctrl+Shift+S
c) Ctrl+Shift+P
d) None

Ans: c) 

Q. 36. What is the shortcut key of subscript ?

a) Ctrl+S
b) Ctrl+Shift+B
c) Ctrl+Shift+P
d) None

Ans: b)

I hope you will understand the LibreOffice Writer Questions with Answers well.

For More  mixed questions about LibreOffice Writer,Calc and Impress click on the below link

LibreOffice Questions with Answers

For our video class join our youtube channel-

click on the link

join our youtube channel

 

Leave a Comment