LibreOffice Calc questions with answers -

LibreOffice Calc questions with answers

LibreOffice Calc questions with answers

In this blog you will learn about LibreOffice Calc important questions with answers.So must check the complete blog.




Q. 1. What is the shortcut key to insert function in LibreOffice Calc?
a) Shift + F3
b) Ctrl + F2
c) Ctrl + F3
d) Alt + F3

Ans: b)

Q. 2. Which category of functions are COS, EVEN, FACT, EXP in LibreOffice Calc?
a) Data
b) Math / String
c) Mathematical
d) String

Ans: c)

Q. 3. What is the shortcut key for Print Preview in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + Shift + P
b) Ctrl + Shift + O
c) Ctrl + P
d) None

Ans: b)

Q. 4. Which key is used to insert function in LibreOffice calc?
a) Ctrl + F2
b) Ctrl + F4
c) Ctrl + F3
d) NoneAns: a)

 
Q. 5. What is the default file extension in LibreOffice Calc?
a) .odt
b) .ods
c) .odp
d) .xlsx

Ans: b)

Q. 6. Which key is used to make the cell in edit mode?
a) F2
b) Ctrl + Shift + M
c) Ctrl + M
d) F3

Ans: a)

Q. 7. Which shortcut key is used to insert time in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + ;
b) Ctrl + Shift + ;
c) Ctrl + T
d) None

Ans: b)

Q. 8. Which shortcut key is used for cell formatting in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + 1
b) Ctrl + F2
c) Ctrl + 2
d) Ctrl + M

Ans: a)

Q. 9. In which menu the Merge Cells command is found in LibreOffice Calc?
a) Format
b) Style
c) Sheet
d) Edit

Ans: a)

Q. 10. In Libreoffice Calc, if the value is greater than the cell, then what is the value?
a) ###
b) the cell gets bigger and the value returns true
c) ####
d) #Name?

Ans: a)




Q. 11. What is the shortcut key to delete a cell?
a) Ctrl + +
b) Ctrl + –
c) Ctrl + D
d) Delete

Ans: b)

Q. 12. Can’t maximize Zoom in LibreOffice Calc?
a) 300%
b) 200%
c) 400%
d) 500%

Ans: d)

Q. 13. How many columns are there in LibreOffice Calc?
a) 1024
b) 1048576
c) 16384
d) None

Ans: a)

Q. 14. Which shortcut key is used to select the entire row?
a) Ctrl + Space
b) Shift + Space
c) Ctrl + Shift + Page down
d) None

Ans: b)

Q. 15. By what name is the LibreOffice Calc file saved by default?
a) Untitled1
b) Calc1
c) Spreadsheet1
d) None

Ans: a)

Q. 16. Which key is used for comment in LibreOffice?
a) Ctrl + Shift + C
b) Ctrl + C
c) Ctrl + Shift + T
d) Ctrl + Alt + C

Ans: d)

Q. 17. What is the shortcut key to exit the current windows in Calc?
a) Ctrl + w
b) Ctrl + Q
c) Ctrl + Shift + C
d) Shift + w

Ans: a)

Q. 18. To convert a number to currency format in LibreOffice Calc Which key do you use?
a) Ctrl + Shift + 1
b) Ctrl + Shift + 5
c) Ctrl + Shift + 4
d) Ctrl + Shift + 3

Ans: c)

Q. 19. What is the shortcut key to clear direct format in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + v
b) Ctrl + M
c) Ctrl + Shift + F
d) Ctrl + 1

Ans: b)

Q. 20. Where is the name box?
a) Bottom left side of menu bar
b) Top left side of menu bar
c) Status bar
d) Bottom right side of menu bar

Ans: a)

Q. 21. Which key do you use to go to the next seat?
a) Tab
b) Ctrl + Tab
c) Ctrl + Shift + Tab
d) Shift + Tab

Ans: b)




Q. 22. Which shortcut key is used to highlight a value in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + F6
b) Ctrl
c) Ctrl + F8
d) Ctrl + F1

Ans: c)

Q. 23. Where does the address of a cell appear in LibreOffice Calc?
a) Formula Bar
b) Address Book
c) Name box
d) None

Ans: c)

Q. 24. What is the address of the last cell in Calc?
a) $D$10
b) AMJ1048575
c) XFD1048576
d) $AMD$1048576

Ans: b)

Q. 25. Which key will be used to select the entire seat in LibreOffice Calc?
a) Ctrl + A
b) Ctrl + shift + Space
c) Ctrl + Shift + A
d) a & b both

Ans: d)

Q. 26. What is the shortcut key to insert date in Calc?
a) Ctrl + ;
b) Ctrl + :
c) Ctrl + Shift + ;
d) Ctrl + Shift + :

Ans: a)

Q. 27. Libreoffice Calc To break a merged cell, select the cell and click on the  ______  button?
a) Center
b) Splice 
c) Split and Merge
d) Merge and Center

Ans: d)

Q. 28. What do we do to write from Monday to Sunday in LibreOffice Calc?
a) holding the right down corner by writing Monday and dragging it down
b) typing Monday
c) using the =week() function
d) all of the above

Ans: a)

Q. 29. Libreoffice Which key do you use to move left (one step back) of a Calc cell?
a) Alt + Tab
b) Tab
c) Alt
d) Shift + Tab

Ans: d)

Q. 30. What is the formula for all worksheets called?
a) Manipulate Values
​​b) Manipulate Labels
c) Return of formula Result
d) Use The Additional Operator

Ans: c)

Q. 31. What is the address of the last column in LibreOffice Calc?
a) AMJ
b) XFD
c) AMG
d) EMJ

Ans: a)

Q. 32. Libreoffice Calc What is formed when row and column are added?
a) Cell
b) Table
c) Position
d) Data

Ans: a)

Q. 33. Which sign appears when there is a formula error in Libreoffice Calc?
a) $
b) *
c) \
d) #

Ans: d)

Q. 34. What will be the value of =round(247,-2)?
a) 247
b) 200
c) 240
d) 200.47

Ans: b)

Q. 35. What will be the value of =10*20/4*8 in LibreOffice Calc?
a) 400
b) 6.25
c) 7
d) 500

Ans: a)




Q. 36. What will be the value of =Product(7,-5)?
a) 35
b) -35
c) 12
d) 2

Ans: b)

Q. 37. What will be the value of =Product(7, 8)?
a) 1
b) 15
c) 56
d) -1

Ans: c)

Q. 38. What will be the value of =ROUND(275, -2)  ?
a) 200
b) 300
c) 00
d) 2.75

Ans: b) 

Q. 39. Number left alignment and alphabet right alignment in LibreOffice Calc? 
a) True
b) False

Ans: b)

Q. 40. In Libreoffice Calc are alphabets right and numbers aligned left? 
a) True
b) False 

Ans: b)

Q. 41. Does LibreOffice Calc by default provide an auto calculator feature that displays values ​​within a selected range range?
a) True
b) False

Ans: a)

Q. 42. In LibreOffice calc can convert whole cell to a cell?
a) False
b) True

Ans: b)

Q. 43. In LibreOffice Calc and Writer, the work of Ctrl + D is same?
a) True
b) False

Ans: b)



Q. 44. Round and Trunc functions are same?
a) True
b) False

Ans: b)

Thanks for reading the blog LibreOffice Calc questions with answers. I hope you will understand the topic well.

For More  mixed questions about LibreOffice Writer,Calc and Impress click on the below link

LibreOffice Questions with Answers

Top 100 LibreOffice questions with answers

Top 100 LibreOffice Questions with Answers

For our video class join our youtube channel-

click on the link

join our youtube channel

 

Leave a Comment